RSS

Kukkakaali-kikhernecurry

Kikherneitä käytetään perinteisesti hummuksen ja falafelien valmistuksessa, mutta mukavasti tämä proteiinipakkaus taipuu myös curryyn, huomaan ma. Kukkakaali on puolestaan niin pirun hyvää, että se taipuu minne vain. Vaikka minulla on omituisia periaatteita, niihin ei kuulu se, että kikherneet kuuluu ostaa kuivina. Koska olen useimmiten impulsiivinen ja pitkäjänteiseen suunnitteluun kyvytön kokkaaja, ostan useimiten GoGreenin Luomu kikherneitä, koska ne ovat käyttövalmiita. Jos pakastimeni ei olisi täynnä puolukkaa, voisin toki valmistaa kuivatuista kikherneistä käyttövalmiita pakkaseen pikkupikkurasioihin. Onneksi on tosi paljon puolukkaa.

Kukkakaali-kikhernecurry (neljälle)
Noin 300 gr kikherneitä käyttövalmiina
300-500 gr kukkakaalia
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
purkki kookosmaitoa
1-2 tl jauhettua juustokuminaa
3 tl currya
1-2 tl inkivääriä
3 rkl persiljaa
yhden sitruunan mehu
hunajaa
chiliä maun mukaan
öljyä

  • Paloittele kukkakaali (saa jäädä roheiksi paloiksi) ja silppua sipulit.
  • Kippaa kasariin öljy, juustokumina, curry ja chili, lämmitä öljyseos, mutta varo polttamasta sitä.
  • Lisää öljyyn sipulit ja kukkakaali ja kuullota. Varo edelleen, etteivät mausteet pala.
  • Lisää kookosmaito, kikherneet, hunaja, inkivääri, persilja ja sitruuna ja anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Kikherneet voi lisätä vasta tuon puolen tunnin loppupuolellakin, mutta itseäni ei ainakaan haittaa, että kikherneet hieman maustuvat ja pehmenevät.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kannattaa huomioida, että inkiväärin maku potkii parhaiten vasta seuraavana päivänä. Kaveriksi currylle sopivat nuudelit, kuskus, riisi tai ohra.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 kommenttia:

Lähetä kommentti